Coagulatietherapie

Coagulatietherapie is het verbranden van oneffenheden. De huidtherapeut zal met een subtiele, verhitte naald weefselbeschadiging aanrichten om zo de oneffenheden te verwijderen. Bij vaatafwijkingen gaat de naald voor een klein deel de huid binnen. Door de hitte zal het bloed uiteindelijk stollen en zal het vaatje niet meer zichtbaar zijn. Na de behandeling zal de huid er mogelijk rood uitzien en warm aanvoelen. Enkele dagen na de behandeling zullen er brandwonden verschijnen. Daarvoor is het belangrijk om de korstjes goed te laten genezen en droog te houden voor een aantal dagen.

Naast vaatafwijkingen als couperose is deze behandeling ook geschikt voor steelwratten, moedervlekken, spider naevus en kleine bultjes of wratten.

Wanneer u last heeft van een zware vorm van couperose zijn rood/blauw lichttherapie een alternatieve behandeling. Daarnaast zou u licht- en lasertherapie ook kunnen overwegen.

Bij alle behandelingen is een goede nazorg van belang. Een huidtherapeut kan immers het wegblijven van de aandoening niet garanderen. Er blijft altijd een kans dat het in de toekomst terug zal keren. Echter kunt u deze kans wel verkleinen door overmatige blootstelling aan UV-licht en temperatuurschommelingen te vermijden. Indien u rookt of gebruik maakt van alcohol, zou het verminderen hiervan een positieve werking kunnen hebben.